Gratis reisvoorstel Duitsland
Mecklenburg-Voor-Pommeren is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. Mecklenburg-Voor-Pommeren behoort het tot de dunst bevolkte deelstaten van het land. De hoofdstad is Schwerin, maar de grootste stad is de havenstad Rostock. Mecklenburg-Voor-Pommeren wordt in het noorden begrensd door de Oostzee, waarin grote eilanden als Rügen en Usedom en een reeks kleinere eilanden liggen. De aangrenzende deelstaten zijn Sleeswijk-Holstein in het westen, Nedersaksen in het zuidwesten en Brandenburg in het zuiden. In het oosten grenst Mecklenburg-Voor-Pommeren aan Polen. In het zuidwesten vormt de Elbe de grens van de deelstaat en in het oosten de Oder. Mecklenburg-Voor-Pommeren is onderverdeeld in twaalf districten (Landkreise) en zes stadsdistricten (kreisfreie Städte). Met een wateroppervlak van 130.000 hectare is Mecklenburg-Voor-Pommeren de waterrijkste deelstaat van Duitsland. Nog niet lang geleden kwamen er vooral toeristen uit eigen land naar deze stad. Tegenwoordig is dit wel anders en komen er ook veel toeristen uit het buitenland richting deze stad.
Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies
Plaatsen in de buurt van Mecklenburg-Voor-Pommeren (Duitsland):
Ervaringen
Mecklenburg-Voor-Pommeren krijgt gemiddeld een 8,1 uit 10 op basis van 21 ervaringen:
8,121 ervaringen+ Ervaring delenBezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mecklenburg-Voor-Pommeren
Nationaal Park Müritz (Mecklenburg-Voor-Pommeren)
Ten oosten van de Müritz ligt het Müritz Nationaal Park. Het park is in 1990 opgericht en heeft een oppervlakte van maar liefst 322 km².De vele speciale routes voor wandelaars en fietsers in dit park leiden door een groot en sprookjesachtig merenlandschap. Hier vind je meer dan 130 meren, oeroude beukenbossen en geheimzinnige moerassen. Het natuurgebied is in de ijstijd ontstaan en vooral van internationale betekenis als broedplaats voor zeldzaam geworden of op andere plaatsen al uitgestorven grote vogels.
Stralsund (Mecklenburg-Voor-Pommeren)
De Hanzestad Stralsund was een van de belangrijkste steden in het Oostzeegebied en is met St. Nikolai, St. Marien, het Heiliggeistkloster en zijn patriciërshuizen een juweel van de baksteengotiek. Samen met Lübeck was Stralsund in de 14e eeuw de belangrijkste stad in het hele Oostzeegebied en werd het in 1370 uitgekozen als plaats voor de vredesonderhandelingen met Denemarken (Vrede van Stralsund). Uit deze tijd stammen nog de prachtige koopmanshuizen en het historische raadhuis.
Wismar (Mecklenburg-Voor-Pommeren)
Wismar is de enige, in deze afmetingen en compleetheid behouden gebleven, Hanzestad in het zuidoostelijke Oostzeegebied. Samen met Stralsund staat Wismar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Beide steden representeren de Hanze in de bloeitijd van de stedenbond in de 14e eeuw. Er is in het centrum van Wismar genoeg te zien waaronder een aantal prachtige barokgebouwen.
Bezoek zeker de Wasserkunst en het marktplein met de Alter Schwede. Een andere must-see in Wismar is de Nicolaikirche. Dit is de op een na hoogste kerk in baksteengotiek ter wereld.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.
Vervoer
Door Mecklenburg-Vorpommern is het beste te bereizen per (huur)auto. Het openbaar vervoer is daarnaast ook erg goed geregeld. In de zomer biedt het openbaar vervoer met name een uitkomst als de eilanden en de kust drukker zijn.
Geschiedenis
Mecklenburg-Voor-Pommeren bestaat uit de historische gebieden Mecklenburg en Voor-Pommeren. De rivier de Recknitz vormt de grens tussen beide. De twee gebieden waren ook van 1947 tot 1952 kort verenigd in één deelstaat: toen behoorde het tot de DDR, dat in 1952 een nieuwe bestuurlijke indeling invoerde. In 1990 werd de deelstaat heropgericht als een van de Neue Bundesländer. Een paar eeuwen geleden kwamen kooplieden vanuit allerlei dorpen en steden. In de Middeleeuwen sloten de belangrijkste steden zich aan bij het Hanzeverbond, waaronder dus Mecklenburg. Dit komt onder andere door de meren die grenzen aan de stad. Mecklenburg-Vorpommern wordt ook wel 'de grootste Duitse badkuip' genoemd.